حجه الاسلام والمسلمين سيدعلي قاضي عسكر، در ادامه سلسله مباحث اخلاقي خود در باره آثار و بركات ماه مبارك رمضان؛ مواردي همچون راضي بودن به رضاي خدا، اطاعت كردن و احترام گذاردن به والدين، و مديريت درست و عادلانه جامعه را، موجب رضاي باريتعالي دانست و افزود: بايد بسترهاي جلوگيري از ظلم، افزايش اميدواري مردم به نظام و خوشبين بودن آنان نسبت به دين را فراهم نماييم.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج،نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در دوازدهمين روز از ماه مبارك رمضان، در جمع كاركنان سازمان حج و زيارت، با بيان اين روايت از اميرالمومنين علي (ع) كه" علامة رضي الله سبحانه عن العبد رضاه بما قضي به سبحانه له و عليه"، اضافه كرد: نشانه بنده خدا براي اين كه بداند آيا خداوند متعال از او راضي است، اين است كه بر آنچه براي او پيش مي آيد، چه به نفع اش باشد و چه به ضررش، به رضاي الهي راضي باشد».
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر، رسيدن به مقام و درجه رضا را نعمتي بزرگ دانست كه آرامش و آسايش در زندگي را به دنبال خواهد داشت. ايشان با اشاره به اين كه در گذشته عوامل استعمار، به خصوص دركشورهاي اسلامي، از اين مسئله سوء استفاده هاي بسياري كرده اند، افزود: نبايد از اين موضوع برداشت غلط شود كه اگر ملتي فقير اند ، خواست خدا بوده است. در آيه شريفه قرآن هم آمده است: «ليس للانسان الا ما سعي». هر كس به نتيجه دسترنج خود خواهد رسيد. فقر و ناداري علل و عواملي دارد. وقتي منابع يك كشور را غارت مي كنند، نمي توان گفت كه خواست خدا اين بوده كه فقر بر مردم تحميل شود.
سرپرست حجاج ايراني، بروز برخي حوادث در زندگي انسان را امتحان الهي دانست و با اشاره به آيه شريفه «و لنبونكم بشيء من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشر الصابرين»، اضافه كرد: گاه انسان در زندگي خود به آسيب هاي مالي و يا روحي طبيعي دچار مي شود كه خود فرد عامل ايجاد آنها نيست. در چنين شرايطي اگر انسان راضي به قضاي الهي باشد، نشانه اين است كه خداوند از او راضي است. در حديث آمده است كه حضرت موسي(ع) به خدا گفت: من را به كاري راهنمايي كن كه اگر آن كار را انجام دهم، بدانم كه به رضاي تو دست يافته ام. خداوند فرمود: خشنودي و رضايت من در اين است كه تو راضي باشي به قضاي من و آنچه كه براي تو مقدر كرده ام.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر، با بيان اين كه گاه ما از پشت پرده يك اتفاق خبر نداريم، گفت: بايد تسليم امر خدا باشيم و بگوييم خدايا، تو هرچه خواستي، ما همان را مي پسنديم. ايشان همچنين اضافه كرد: اگر عشق به خدا در وجود ما بنشيند، هرچه را كه محبوب پسنديد ما نيز مي پسنديم، و آنگاه آن زندگي بسيار شيرين خواهد شد. پس در برابر خواست خدا صبور باشيم، چون مصلحت ما همان چيزي است كه او مي خواهد.
وي با بيان اين نكته كه راضي بودن به رضاي خدا، مقام سالكان راه خدا است، تفاوت رخدادهاي طبيعي با بلاهايي كه انسان بر سر خود مي آورد را يادآور شد و چنين گوشزد كرد: بايد مراقب بود كه مرز اين دو با هم خلط نشود. كسي كه معتاد شده، كار خدا نبوده، بلكه خود فرد اين گونه خواسته است. اين را به حساب خدا نبايد گذاشت.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر، « خدمت و احترام به پدرو مادر» را يكي ديگر از كارهايي دانست كه موجب رضايت و خشنودي خداوند خواهد شد. ايشان با بيان روايتي كه در آن نافرماني از پدر و مادر نهي و بر اطاعت از آنها سفارش شده است، يادآور شد كه رضايت پدر و مادر، رضايت خدا است و خشم آنها، موجب خشم خدا مي شود.
سرپرست حجاج ايراني يادآور تاكيد آيات قرآن كريم بر اطاعت و احترام به پدر و مادر شد و از اين كه در جامعه، موارد بي احترامي به پدر و مادر افزايش يافته، انتقاد كرد. ايشان سپردن والدين به خانه سالمندان را تحميل فرهنگ غرب دانست و گفت: اين ها زنگ خطر را به صدا در آورده است. پدر و مادر عزيزند، در هر شرايطي بايد احترام پدر و مادر را نگه داشت. احترام به آنها، رضايت خدا را به دنبال دارد و اگر پدر و مادر ناخشنود باشند، خدا از ما ناراضي خواهد شد.
«مديريت درست جامعه»، نكته ديگري بود كه نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت به عنوان عامل رضاي الهي از آن ياد كرد. ايشان تاكيد كرد: اگر خداي ناكرده، جامعه را بد مديريت كنيم، موجب خشم خداوند مي شويم. ايشان به روايتي از رسول مكرم اسلام (ص) اشاره كرد كه فرموده است علامت رضايتمندي خدا در ميان يك ملت اين است كه حاكمان آنها به عدالت عمل كنند. قال رسول الله (ص) :علامة رضا الله تعالي في خلق عَدلُ سلطانهم و رُخصُ اسعارهم و علامةُ غضب الله تبارك و تعالي علي خلقه جور سلطانهم و غلاءُ اسعارهم؛ عدالت حاكم جامعه اسلامي و نبود تورم در جامعه نشانه رضايت پروردگار وظلم حاكم و بالا رفتن قيمت ها نشانه غضب الهي است.
از اين رو ايت مي توان بخوبي دريافت كه مديريت صحيح در قضاوت و اقتصاد موجب خشنودي خداوند خواهد شد. قرآن نيز يكي از دلايل بعثت انبياء الهي را ايجاد عدالت و قشط در جامعه معرفي كرده است.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر، با اشاره به فرمايش اخير مقام معظم رهبري كه در جامعه حتي يك مورد ظلم هم زياد است، تاكيد كرد: بايد بستري فراهم شود براي اين كه جلو ظلم و تعدي در جامعه را بگيريم تا مردم به نظام اميدوار و نسبت به دين و كارايي آن در حل مشكلات جامعه خوشبين شوند.